HISTORIEN OM FERRERO

Vingårdens 100 års levetid

Barolo vinmagere i fire generationer




TIDLIGE DAGE: SETTIMO GIUSEPPE

Historien om Ferrero-vingården begyndte i det tidlige 20. århundrede i den lille by l'Annunziata, da Settimo Giuseppe, Renatos morfar, startede virksomheden. På trods af vingårdens blandede karakter blev de værdsatte Nebbiolo-druer allerede dengang vinificeret og aftappet. Plaketten, der blev givet til ham som en pris for hans vine af byen La Morra, dateret 1933, vidner om det engagement og passion for vindyrkning, som altid har kendetegnet Ferrero-vingården.

Men under Anden Verdenskrig blev vinmarkerne rykket op med rode for at give plads til hvede. I samme periode blev Europa ramt af en alvorlig phylloxera-epidemi, et insekt importeret fra Amerika, som var meget skadeligt for vores vinstokke.



50'erne: LORENZO FERRERO

Således restaurerede Lorenzo Ferrero , Renatos far, i 1950'erne familiens vinmarker ved at pode indfødte grundstammer på amerikanske vinstokke, de eneste der var i stand til at modstå bladlus. I de dage blev de producerede druer delvist vinificeret og solgt, så Lorenzo begyndte at skabe sit eget lille marked. Barolo og Nebbiolo blev allerede dengang tappet, mens andre vine for det meste blev solgt i løs vægt. Men hans fars alt for tidlige død i 1966 førte til en opbremsning i virksomheden.





TREDJE GENERATION: RENATO OG NINA FERRERO

Senere genoptog en ung Renato og hans ældre bror vinfremstillingen og konsoliderede deres arbejde med introduktionen af ​​DOC i 1980'erne. Samtidig fik virksomhedens lille størrelse dog hans bror til at gå. Fra den dag viede Renato krop og sjæl til den vingård, han arvede fra sin far, og begyndte langsomt at udvide sig.

Siden 1990'erne har Nina arbejdet sammen med sin mand Renato med at drive vingården, især taget sig af receptionen for vingårdsture, feriehuset og guidede smagninger.

 

FJERDE GENERATION: ANDREAS OG JONAS FERRERO

Nu har fjerde generation, Nina og Renatos sønner Andreas og Jonas, overtaget vingården, med nye ideer og innovative produktionsmetoder, samtidig med at de holder øje med traditionen.

I øjeblikket har Ferrero-vingården et samlet areal på omkring 4 hektar, der producerer omkring 30.000 flasker om året.