Historie


Men lad os begynde med Gaetano Rubinelli , grundlæggeren af ​​en familie, som har boet i Valpolicella i generationer.
Efter at have projekteret og bygget Chievo-dæmningen langs floden Adige, og dermed levere elektricitet til alle Veronese-industrierne i begyndelsen af ​​århundredet, købte Gaetano Rubinelli dette dejlige landsted, fascineret af dets perfekte omgivelser og beliggenhed i hjertet af Valpolicella.
I årenes løb besluttede Rubinelli-familien sig for at begynde deres egen produktion af vin, og dermed gik deres drøm om at udtrykke delikatessen og fortræffeligheden af ​​produktet fra deres land til virkelighed! Druer af høj kvalitet takket være vækst og modning i ideelle omgivelser: jorden... solen... og det blide klima og den bløde brise i Conca del Vajol.


.

Vinens fortræffelighed kommer fra landet.

Ti point for kvalitet


1. VAJOLs land Beliggende mellem den tusind år gamle Pieve di San Floriano og San Pietro i Cariano, hovedkommunen Valpolicella classica, udfolder Vajol landbrugsjord sig for øjet i en pragtfuld dal med 10 hektar vinmarker, helt syd vendt mod: en perfekt harmoni af skrånende marker og bakker med huset, vinkælderen og fruttaio (tørrelofter) i centrum. De nordlige marker grænser op til Comune di Fumane og Maranos territorium.

2. Et enkelt landområde Alle druerne kommer udelukkende fra markerne omkring Corte Sant'Anna, dette giver en særlig unikhed til vores vin og gør den umiskendelig: vin født på tufsten.

3. Terroir del VajolEngang var havet her – forestil dig en solrig bugt. VAJOL-jorden består af mergel dannet mellem den mesozoiske æra (150 millioner år siden) og den tertiære æra (60 millioner år siden) efter orogenesen af ​​Alpernes bjergkæde. Jorden er meget kalkholdig, ideel til at moderere vinstokkenes naturlige kraft. Kalksten har også svampelignende egenskaber, evnen til at holde på vandet i lange perioder og kun frigive det, når planterne har brug for det, og altid holde bærrene godt hydreret. Jorden er tynd, men rig på organiske stoffer, hvilket tillader vinstokkene at leve i perfekt ernæringsmæssig balance. Denne harmoni overføres til kvaliteten af ​​vinene, der altid er elegante og fuldt ud udtrykker, i deres aroma og på ganen, deres rige polyfenoliske polyfoni. RUBINELLI VAJOL vine fødes i jorden, før de overhovedet når vinkælderen;

4. Forskelle i jord Jord med middel tekstur med tilstedeværelse af hele tuf. Terrænets orografi er varieret, lige fra fladt til kuperet; jordbundene har hver deres egenskaber, selvom jordregisteret er det samme på grund af deres nærhed. Terrænet er kalk- og tufholdigt, af middel tekstur med en god lertilstedeværelse hovedsageligt på de nedadgående skråninger og en moderat tilstedeværelse af skeletfragmenter i bakkerne. Jorden er dyb i de nederste dele af godset og af varierende dybde på de højere dele.

5. OldtidskildeVinmarkerne modtager naturligt vand, selv i de tørreste årstider, og absorberer den nødvendige mængde fra grundvandet, der strømmer et par meter under markerne i Conca del Vajol. Tilstedeværelsen af ​​dette vand er også vist af den stadig aktive naturlige kilde, der i et officielt dokument fra 1635 er citeret som "kilden til Vajol".

6. Vinmarkerne forvaltes ved hjælp af traditionelle dyrkningsmetoder såsom Veronese arbor (50%) og andre mere moderne metoder såsom Guyot i de nyere systemer (50%). Vinmarkerne på bakkerne eller skråningerne er placeret på karakteristiske tufklippeterrasser, der harmonisk respekterer det omkringliggende landskab. Forskellige grundstammer bruges på bakkerne, skråninger og flad jord, hvilket giver en bedre tilpasning til terrænet.

7. DruerneCorvina, Corvinone og Rondinella er de sorter vi bruger mest med en lille mængde Molinara og Oseleta.

8. Bæredygtighed For at beskytte miljøet, forbrugerens og vores egen sundhed er alle ukrudtsmidler og syntetisk gødning blevet elimineret. Disse er erstattet med mekanisk ukrudt og grøngødning for at respektere og ophøje terrænets naturlige karakteristika.

9. Grøngødning Vi har iværksat et system med såning baseret på grøngødning, hvor der anvendes mere end 20 urte- og bælgplanteekstrakter mellem rækkerne og den omgivende jord på blomstringstidspunktet, hvilket giver en stigning i organiske stoffer.

10. Høstudelukkende i hånden, først amarone og druetørrede vine (pluk kun hver bundt, når den er modnet og læg dem forsigtigt til hvile) umiddelbart efterfulgt af manuel presning.

Alle disse operationer udføres med et øje for at ophøje karakteristikaene af de forskellige terroir, der er til stede på godset - den bedste vin kommer fra de bedste druer.

Hvert valg, vi træffer, alt, hvad vi gør på markerne eller i vinkælderen, er dedikeret til idéerne og inspirationen fra prof. Roberto Ferrarini, af hvem vi lærte næsten alt, der er at vide om vinens fortræffelighed.