valpolicella
classic superior ripasso doc


Druer: 50% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara, 5% Oseleta
Dyrkningssystem: 50% Pergola Veronese og 50% Guyot
Jordsammensætning: Kalksten, tuffaceous og lerholdigt

Høst: Manuel

vinificering:
De udvalgte druer presses efter 15 dages tørring på loftet.
Gærings- og macerationsprocessen i rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur varer omkring 15-20 dage. I januar eller februar gengæres vinen (re-pass) i 5-6 dage på bunden af ​​amaronen, der netop er blevet trukket af, og opnår mere struktur, kraft og harmoni sammenlignet med den klassiske overlegne Valpolicella. Til sidst hviler den i store egetræsfade. Et symbolsk udtryk for Valpolicella-områdets typiske karakter, ripasso-teknikken har ingen sidestykke i nogen anden region i Italien.

Alkoholindhold: 14,5% vol.
Total surhed: 6 g/l
Reducerende sukker: 2,3 g/l

Farve:
Lys rød, dyb rubin

Bouquet:
Intens bouquet med noter af sorte kirsebær, røde frugter, blåbær og behagelige strejf af krydderier og rabarber.

Smagsnoter:
Det er en fyldig og rund vin med en fantastisk struktur. Det vigtige alkoholindhold er korrekt afbalanceret med fløjlsbløde tanniner og garanterer fremragende drikkebarhed med tertiære og balsamiske noter. Smagen er harmonisk, frugtens krop kommer frem, de friske kirsebær, en perfekt balance mellem saftighed og sukkerarter. Den klassiske Valpolicella skiller sig exceptionelt ud: ren elegance.

Parring:
Fremragende til solide forretter, såsom pappardelle med gårdhaveragù eller til hovedretter med rødt kød, såsom grillet T-bone steak. Fremragende til flæskesteg med karamelliseret løg og søde fennikelfrø. Afslutningsvis foretrækker den mellemlagrede oste.

Flaske: 0,75 L – 1,5 L – 3 L
Serveringstemperatur: 18° C