klassisk valpolicella
doc


Druer: 45% Corvina, 35% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara
Dyrkningssystem: 50% Pergola Veronese og 50% Guyot
Jordsammensætning: Kalksten, tuffaceous og lerholdigt

Høst: Manuel

vinificering:
Druerne høstes i september og presses straks. . Dette efterfølges af en proces med gæring og maceration i rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur i 8-10 dage. Lagring i ståltanke og på flasker, i den kølige og mørke kælder gravet ned i tufsten, under VAJOL-bakken.

Alkoholindhold: 12,5 % vol
Samlet syreindhold: 5,3 g/l
Reducerende sukkerarter: 1,3 g/l

Farve:
Strålende lys rubinrød; den er slående for sin gennemsigtighed, som tillader blikket at passere igennem.

Aroma:
Den er sort både i farve og aroma, hvor ledemotivet er røde frugter: granatæble, sprøde kirsebær, ribs, med blåregnblomster og røde roser.

Smagsnoter:
Ung og meget frisk vin. Fin, elegant, duftende.
Balsamicotonerne er meget svage, og krydderierne er lige nævnt: nelliker, enebær og en knivspids peber. På ganen vender den friske, velsmagende, afbalancerede og bløde frugt tilbage. Behageligt vedholdende finish.

Parring:
Fremragende åbningsvin, fra aperitif til appetitvækkere, pragtfuld med pålæg og forretter. Caprese di Bufala med oksehjertetomat, Etna oregano, store basilikumblade og friskhøstet ekstra jomfru olivenolie. Fisk er ikke et tabu, tværtimod: vi anbefaler den bagte havtaske, med ristede nye kartofler og piennolo cherrytomater.

Flaske: 0,75 L
Serveringstemperatur: 14° - 16°C