amarone
amarone della Valpolicella Classico DOCG


Druer: 40% Corvina, 40% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Molinara, 5% Oseleta.
Jordbundssammensætning: Kalksten, tufholdig og lerholdig.
Dyrkningssystem: 50% Pergola Veronese og 50% Guyot

Høst:
De bedste klaser udvalgt i hånden og placeret på plateauer, efterlades på loftet i fire måneder, hvor den naturlige tørringsproces finder sted.

Vinificering:
Mellem januar og februar presses de tørrede druer, hvis tykke saft bliver tilbage til at gære og macerere i 30-40 dage i rustfrit stål.
Efter reol lagres den længe på store 30 og 50 hl egetræsfade, efterfulgt af lagring på flaske.

Alkoholindhold: 16%
Total surhed: 5,95 g/l
Reducerende sukkerarter: 4,4 g/l

Farve:
Lilla rød med intense strålende rubinreflekser.

Buket:
Næsen er umiddelbart slående for eksplosionen af ​​aromaer af kirsebær, sorte kirsebær, modne røde frugter stadig intakte, blåbær, underskov, blomster og appelsinskal, som blandes med elegante krydrede noter, aromatiske urter, tobak, mørk chokolade, kaffe, lakrids og peber. De beruser varme udviklinger mod orientalske krydderier i lang tid.

Smagsnoter:
Omsluttende, perfekt afbalanceret, giver det ganen en øjeblikkelig varm og fløjlsagtig fornemmelse. Kroppen er fuld, slurken er solid, understøttet af en frisk åre og bløde tanniner. Hele frugten og krydderiet vender konstant tilbage, i polyfone akkorder. På ganen har den en fremragende velsmagende alkoholisk kaliber og en spændende mineralsk note.
Det er en rund, indbydende, lang og dyb vin, perfekt harmonisk i sine smagskomponenter.
Den garvesyre tekstur og den friske finish byder på fine og afmålte fornemmelser, der kærtegner sanserne, med sin uafbrudte balance mellem spænding og lethed.

Parring:
Det er en vin skabt af tiden: Den lange tørretid og den lange lagringstid kræver, at den ledsages af retter med lang tilberedningstid, høj intensitet og aromatisk vedholdenhed. Favoritretten forbliver kalveskanken i ovnen, med aroma af laurbærblad, timian, salvie og rosmarin, kogt i mindst 6 timer ved lav varme (120°).
Den er perfekt til meget lagrede oste. Det er også en meditationsvin, for kødet og for ånden. Det er tilrådeligt at tage proppen af ​​flasken mindst en time før servering.

Flaske: 0,75 L – 1,5 L – 3 L
Serveringstemperatur: 18° - 20° C